Srdce s láskou darované – ,,Srdce nehasnou”

Na soutěž Srdce z láskou darované jsme narazili na internetu náhodou. Přestože jsme myšlenku celé soutěže poznali až začátkem ledna, rozhodli jsme se s našimi žáky ze školní družiny jedno srdce vytvořit a darovat ho.

 V prosinci minulého roku Ostrava, a vlastně s ní i celá Česká republika, zažila nešťastnou událost, kterou se nedá lehce přehlédnout nebo na ni zapomenout. Z ostravské nemocnice se domů nevrátilo několik lidí, a právě jejich rodinám bychom chtěli srdce věnovat.

V den, kdy se neštěstí stalo, byl na nesprávném místě i náš bývalý žák se svým strýcem. Oba jsou z naší obce Stará Ves nad Ondřejnicí a někteří žáci a zaměstnanci je osobně znají. Náš bývalý žák se po zranění domů vrátil, ale jeho strýc, bohužel, ne … Proto jsme s žáky nemuseli dlouho přemýšlet, komu bude naše srdce s láskou darované.

Rozhodli jsme se naším srdcem podpořit všechny, které tato událost zasáhla. I když se těžko hledají slova povzbuzení, chceme vám z celého srdce říct, …

… že věříme, že máme o několik dobrých andělů více,

… že se rozsvítily další hvězdy na obloze,

… že jsme přesvědčeni, že díky vzpomínkám srdce nehasnou.

Žáci předali srdce rodině ze Staré Vsi nad Ondřejnicí, kterou zmiňovaná událost připravila o člena rodiny.  Maminka i sestra přijaly naše srdce plné andělů s velikou vděčností a nám se podařilo splnit poselství celého projektu. Naši andělé, kteří vznikli z otisků rukou, se dotkli srdcí, které se jen velmi pomalu hojí po tak těžkém zranění. Věříme, že naším činem a snahou pomoci jsme alespoň malou ránu na srdci zahojili. A taky my jsme si uvědomili, jak je život nepředvídatelný a jak důležitá je lidská podpora v těžkých chvílích.

Symbolicky je srdce věnováno všem, kteří v ten den nebo krátce poté přišli o blízkého člověka. Myslíme na vás, i když si většina z nás tak náročnou situaci nedokáže ani představit. Foto

Video

Žáci z III. oddělení školní družiny

Nela, Naty, Štěpa, Štěpánka, Tomáš, Dita, Hynek, Štěpán, Vašek, Lukáš, Martin, Radim a Bert